Plukpak en antischeurpak 

Sommige mensen vertonen probleemgedrag (onbegrepen gedrag) dat leidt tot uitkleden, scheuren, plukken, smeren of zichzelf verwonden (automutilatie). Met aangepaste kleding, zoals plukpakken of antischeurpakken voorkomt u dit. Scheurpakken lijken op overalls of hansoppen.

Waarvoor dient het?

Aangepaste kleding voorkomt zelfstandig uit- of afdoen van kleding en / of incontinentiemateriaal. U voorkomt met deze kleding ook scheurgedrag, plukken of smeren. Bovendien is wisseling van incontinentiemateriaal eenvoudiger.

Hoe werkt het?

Aangepaste kleding heeft extra drukknopen op de schouder en een rits op de rug, in het kruis of langs de benen. De lipjes van een rits worden afgedekt door een drukknop of een slotje. De naden zijn aan de binnenkant verstevigd. De speciale stof is extra sterk.

Probleemgedrag komt voor in de gehandicaptensector en in de ouderenzorg. 

Uitvoeringen

Kinderbody's aan een stuk of met rits of met drukknoopsluiting in het kruis.

Body's of hansoppen met lange of korte pijpen of mouwen.

Aangepaste (nacht) kleding met extra ruimte voor incontinentiematerialen.

Verpleegbody of pyjama met of zonder voeten, lange pijpen of juist korte. 

Scheurpak voor verzorgers dat scheuren van kleding voorkomt.

Ze zijn leverbaar in verschillende kleuren en maten XS-XXXL.

Wordt het vergoed? 

U krijgt het hulpmiddel niet vergoed omdat het niet in het Reglement Hulpmiddelen van de basisverzekering staat. Mogelijk wordt het hulpmiddel wel vanuit uw aanvullende verzekering vergoed. Raadpleeg daarvoor de polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.